Hoe kan ik helpen
Advocaten zijn duur, daar zijn een heleboel goede redenen voor, maar de gemiddelde cliënt heeft daar geen boodschap aan. Die kijkt gewoon naar torenhoge rekeningen en de bodem van de schatkist. Naar mijn mening kan een rechtzoekende een heleboel kosten voorkomen door beter voorbereid naar de (vaak niet te vermijden) advocaat te stappen.
Als advocaat heb ik vaak meegemaakt dat iemand in een heel vroeg stadium advies komt vragen, op zichzelf verstandig, maar zeer kostenverhogend. Er ligt een brij aan vragen, er zijn ontzettend veel emoties, en er zijn vaak goedbedoelende maar verkeerde raadgevers. Ouders, vrienden en vriendinnen, ze bedoelen het goed maar zijn meestal te emotioneel betrokken, hoofd- en bijzaken worden niet goed onderscheiden. Voordat je dan als advocaat de zaken duidelijk hebt en de cliënt zo goed mogelijk kan adviseren, zijn vele uren tegen een fiks uurtarief voorbijgegaan.

In dat stadium kan ik een rol spelen.
Wat ik kan bieden is een juridische gekwalificeerd en zeer ervaren luisterend oor. Tegen een bescheiden vergoeding bespreken we de problemen, maken een inventarisatie van wat belangrijk is en wat niet, wat op korte termijn moet gebeuren, wat langer tijd nodig heeft, wat relevant is in een eventuele procedure etc. We kunnen een strategie bespreken, en ik kan de belangrijkste punten even op papier zetten zodat de cliënt daarna goed voorbereid, met duidelijke vragen en wensen naar de advocaat kan gaan. Die hoeft dan geen dure tijd te besteden aan het voortraject. In echtscheidingssituaties is het vaak ook mogelijk dat de cliënt zelf – aan de hand van internetvoorbeelden overeenkomsten opstelt, die ik dan onder meer op juridische haalbaarheid screen. De advocaat hoeft dan alleen het afrondende werk te doen.

Een andere rol die ik kan spelen is het "over de schouder meekijken". Een kritische derde, die toch even checkt of wat door een advocaat op papier is gezet precies weergeeft wat de cliënt wil, die kijkt of er wellicht alternatieven zijn die niet aan de orde zijn gekomen, en die zich ook afvraagt hoe een rechter tegen bepaalde zaken aankijkt. In mediation zaken is het niet ongebruikelijk dat partijen ieder een eigen adviseur hebben, vaak een advocaat, maar dat zou ook voordeliger door mij gedaan kunnen worden.
Home
Wie ben ik
Hoe kan ik helpen
Hoeveel kost het
Aanvragen
------:-------
Mr N. van 't Hoogerhuijs B.V., HR Amsterdam 33302258,
Rekeningnummer NL80INGB0679751882,BTW nr NL806854819B01
Mr N. van 't Hoogerhuijs B.V.
Links